pocetna_stranica

Tereza Lavers

Australija

teresa_lavers

Tereza Lavers radi kao šef studijskog programa za instrumente sa dirkama na Scotch koledžu (Victoria, Australia) od 2003. godine. Klavirski odsek ove ustanove važi za jednu od najjačih viših ustanova u Australiji, čiji su studenti pobednici značajnih takmičenja poput ABC Young Performer’s Award (2008) i takmičenja Hepzibah Menuhin (2009). Tereza je osnivač programa za kamernu muziku, kao i Pijanističkog festivala Scotch koledža (2007) na kome svake godine nastupaju studenti i profesori ove institucije, kao i gostujući umetnici.

Tereza je rodjena u Adelaidei (Južna Australija). Studirala je muziku i engleski jezik na Univerzitetu Adelaide i diplomirala sa najvišim ocenama, stekla diplomu za pedagogiju i zvanje magistra muzike u klasi profesora Klemensa Leskea. U Melburn se preselila kako bi nastavila svoje muzičko školovanje kod čuvenog pijaniste i pedagoga Ronalda Feren-Prajsa i magistrirala klavir na Univerzitetu u Melburnu. Usledilo je usavršavanje u Kanadi, gde je tri meseca sarađivala sa eminentnim ruskim pijanistom Eugenom Skorodnikovim.

Tereza je veliki zaljubljenik u kamernu muziku. Redovno nastupa kao član klavirskog trija, kao i u duu sa mnogim muzičarima, a saradnja sa flautistkinjom Ketrin Murhed, tenorom Piterom Menderom i sopranom Ketrin Nordej obeležila je najskoriji period njene koncertne aktivnosti kao kamernog muzičara. Tereza je dobitnik brojnih nagrada kao solista i član kamernih ansambala na takmičenjima u Australiji i Velikoj Britaniji, a njene snimke emitovao je ABC radio. Bila je angažovana kao član žirija na Eisteddfods i nacionalnim takmičenjima.